SI EN

Začelo se je z legendo...

Rogaško Slatino spremlja zanimiva legenda o krilatem Pegazu, ki je z udarcem kopita v tla odkril vrelec edinstvene mineralne vode Donat Mg. Ker je legenda na destinaciji še vedno zelo prisotna, smo jo vključili tudi v foto in video produkcijo.

Po poti zdravja, lepote in doživetij

Izhodišče za zgodbo je bila, poleg legende, ponudba storitev v Rogaški Slatini. Te smo razdelili v tri skupine – health, beauty in experience – ter jih personalizirali z liki iz grške mitologije. Pegaz, Afrodita in Apolon se tako podajo vsak v svojo smer raziskovanja ponudbe destinacije. Na poti se srečujejo, njihova doživetja pa se prepletajo in združujejo.

Projekt 1: Destinacijsko fotografiranje

V foto zgodbo o Rogaški Slatini so vključeni glavni USP-ji destinacije in sodelujočih partnerjev – hotelskih in ostalih ponudnikov. Prav zaradi velikega števila partnerjev je bilo fotografiranje organizacijsko in izvedbeno zahtevno. Interierji in eksterierji, igrane in produktne fotografije ter vrelec mineralne vode in drugi zahtevni detajli so bili posneti s fotoaparatom Fujifilm GFX 50, ki je odlično opravil svojo vlogo.

Pod taktirko fotografa Mitje Božiča so pri fotografiranju sodelovali še Gorazd Božič, asistent fotografije, Klara Novak, stilistka, Tina Švajger Sivec, vizažistka, Mark Jordan, postprodukcija, Agencija Orange, kasting ter modeli Katja Škofic, Gašper Tratnik in Rajko Pogačar.

Projekt 2: Destinacijski video

Video, ki smo ga posneli v sodelovanju s produkcijsko hišo Invida, ima enajst izvedbenih različic. Prilagojene so za objavo na YouTube kanalu, destinacijskem portalu Rogaške Slatine, za spletno video oglaševanje ter sejemske predstavitve.

Ključni prepoznavni element videa in povezovalni element med scenami je udarec z nogo ob tla, s katerim protagonist vsakič znova »odkrije« novo doživetje zase. Tako nakažemo, da gostje v Rogaški Slatini vsak dan odkrivajo nove stvari, nova doživetja, nove »vrelce« zdravega načina življenja.