SI EN

O projektu

Kako obiskovalcem predstaviti zgodovino na zanimiv in interaktiven način s pomočjo sodobnih digitalnih orodij? Nordijski center Planica je to rešil s pomočjo digitalnih aplikacij preko katerih obiskovalci (d)oživijo zgodovino Planice, smučarskih skokov in smučarskih poletov. Pod okriljem agencije April 8 in Multiversuma je bil interpretacijski center deležen celovite posodobitve in prenove.

Digitalna nadgradnja razstavne zbirke

Interpretacijski center kulturne in športne dediščine je zasnovan v obliki sprehoda po muzejski zbirki, kjer obiskovalca na različnih točkah pričakajo digitalne vsebine obogatene turistične izkušnje (virtualna resničnost, računalniške animacije, simulacije). V okviru projekta smo posodobili že obstoječe interaktivne medijske vsebine ter bili del prenove centra z novo sodobno opremo.

Interaktivne aplikacije

Izdelali smo 7 različnih aplikacij, ki so med seboj povezane po izgledu in delujejo na enak način, tako da jih uporabnik razume kot celoto. Aplikacije so tako dobile novo vizualno podobo, z dizajnom, ki sledi obstoječi celostni grafični podobi in izgledu centra, ter novo tehnično opremo, ki ustreza potrebam aplikacij.

Vsebina aplikacij je izobraževalna, zapomnljiva in doživeta. Vabimo vas, da obiščete NC Planica in preizkusite simulator skokov, virtualno resničnost, prisluhnete intervjujem z junaki Planice in si ogledate skakalno opremo v različnih zgodovinskih obdobjih, nato pa se preizkusite še v sojenju smučarskih skokov ter pregledate bogate multimedijske vsebine.