SI EN

O dogodku

V sodelovanju s Slovensko NFT skupnostjo smo organizirali 1. slovensko NFT konferenco, ki je potekala v Kristalni palači v Ljubljani. Konference se je v živo udeležilo 200 obiskovalcev željnih znanja o tehnologiji nezamenljivih žetonov, nekaj manj pa jih je predavanja spremljalo preko live-streama.

Pod sloganom »Resni NFT pogovori, divje napovedi in zabava!« se je zvrstila serija predavanj in art panelov enih izmed prvih uporabnikov NFT-jev na Balkanu ter priznanih digitalnih artistov. Namen dogodka je bil tehnologijo nezamenljivih žetonov in neskončno možnosti uporabe predstaviti vsem, ki jih zanimata komunikacija in poslovanje prihodnosti.

Vizualna podoba

Za izhodišče smo vzeli retro stil devetdesetih, ki se sklada s pixel art konceptom, kar danes povezujemo z NFT-ji ter nostalgijo starih računalniških iger in računalniško tehnologijo.

Memphis stil, ki je uporabljen v CGP-ju ENEFTI vključuje močne neonske barve, primarne in pastelne, in barvne vzorce, sestavljene iz enostavnih geometričnih form, v katerih prepoznamo Art Deco, Pop Art in 1950 kitsch. Logo izhaja iz tipografije, ki spominja na računalniško pisavo prvih računalnikov in vsebuje pikselirane elemente ter neonske barve.

Spletna stran

Enostavna spletna stran v wordpressu podaja ključne informacije o dogodku ter omogoča prijavo na dogodek. Dizajn strani sledi CGP podobi dogodka, nagovor pa je sproščen in lahkoten – kot protiutež še nepoznani in zato zapleteni tematiki o NFT tehnologiji, kar jo naredi bolj dostopno širši ciljni skupini.